I 2006 donerede Inger Petersen dette maleri, – malet af Sørensen fra Missionshotellet i Haderslev 1972. Sørensen har siddet ved sit sommerhus “Tuen” ved bådebyggeriet og malet.
Havnehuset blev fjernet først i 80érne, Nu er Marinaen bygget, – så maleriet er på flere måder historisk.
Blog
Kurt Mogensen følte sig inspireret af august 2024 fotoet fra 1984. Her fra Kurts drone og en tur i Photoshop.
I november 2024 vises en masse dronefotos af havnens ombygning på Facebook Årøsund før og nu. Det var måske på sin plads at vise et foto (fra Thorkild Jørgensens samling) af Aarøsund Havn, – tiden er nok først i 80érne. Endnu ikke opfyldt ved fyret, det gamle færgeleje er ikke fjernet, – Den lille Aarøfærge på vandet, ingen Marina og, og, og 🙂 find selv noget, som er forandret.
Her er Familien Per Knudsen Iversen, som boede Færgevej 56 fotograferet til deres guldbryllup i 1905. De havde ialt 11 børn, deraf 5 drenge som alle immigrerede til Amerika/Canada for at undslippe preussisk militær. Døtrene blev gift i området – Nordenfjords, Halk osv. Interessant er, at “amerikanerne” kom ikke til festen, men er blevet “photoshoppet” ind i højre side. Den canadiske gren har netop besøgt Aarøsund, hvor deres tip-tip oldeforældre boede og levede af sejlads og kornhandel. Margit Christoffersen, Eigil Schmidt, og Thue Thuesen havde fornøjelsen at være 1-dags guide. De besøgte bl.a. også Jensine, som lignede det skib “San Francisco” som Per ejede. Morsomt at opleve, at canadierne næsten har levet parallelt de seneste generationer med søfart og fiskeri, som alle i Aarøsund gjorde indtil 80érne.
Arkivet har lånt dette skønne foto af Jytte Arling. Billedet er taget omtrent hvor badebroen er. Jytte er den lille lyshårede pige til venstre. Jytte tror, at damen til højre for pælen er Mormor Ingeborg Petersen. I midten til højre ses et telt, fra Krabs campingplads og med iskiosk i bunkeren. Fiskernes bundgarn lå til tørre og afventede de store blanke ål. Garnene godt smurt ind i tjære.
Et lille gensyn med filetfabrikken fra før det blev til et lakse-eventyr. Her startede familien Damkjær deres fiske-eksport og blev en arbejdsplads for mange Aarøsundere.
Træfiskekasserne og grejskurene er væk, men beddingen er stadig i brug. Mon ikke det er fra 80érne? Foto v. Birgit Lensch.